Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület

7150 Bonyhád, Perczel utca 27. Tel. szám: 06/74 451-414, adószám: 18864016-1-17

www.eletutegyesulet.hu

2016 március - Nyuszi váró játszóház

2016.03.19-én az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület valamint a Bonyhádi Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata az elmúlt évekhez hasonlóan, játszóházat rendezett a Völgységben élő hátrányos helyzetű családoknak. A bonyhádi irodában kézműves foglalkozással, ablak-, ajtódísz készítéssel, tojásfestéssel, színezéssel, gipszfestéssel vártuk a gyermekeket. Az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület jóvoltából tízóraival kínáltuk a gyermekeket és szüleiket. A délelőtti gyümölcsfogyasztásukat az ADÉL zöldségbolt jóvoltából tudtuk biztosítani. A délelőtti napsütésben az udvaron nyuszi simogatással, rollerezéssel, labdázással telt az idő. Majd ezt követően a fűben elrejtett tojások keresésével szórakoztattuk a kicsiket. Minden megtalált piros tojás ajándékot ért a gyerekeknek. A program végén minden résztvevő gyermeknek a TESCO adományának köszönhetően nyuszi csomagot ajándékozhattunk, melyben többfajta édesség volt. A szülők a program ideje alatt ruhaadományok közül válogathattak.

A programunkon több, mint 50 fő vett részt.

szakmai egység vezető

paprika paprika paprika paprika paprika

2015 december - Télapó váró játszóház

2015.12.05-én az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület valamint a Bonyhádi Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata az elmúlt évekhez hasonlóan, már hagyományt teremtve közösségépítő foglalkozást, játszóházat rendezett a Völgységben élő hátrányos helyzetű családoknak. A játszóház két szintéren zajlott. A bonyhádi irodában számos játéklehetőséggel, kézműves foglalkozással, ablak-, ajtódísz-, valamint adventi koszorú készítéssel vártuk a nagyobb gyermekeket. A kicsiket színezéssel, gipszfestéssel, valamint diavetítéssel szórakoztattuk. A fiatal felnőttek részére Óbánya-Magyaregregy útvonalon Mikulás túrát szerveztünk és vezettünk le. Elsődleges célunk nem csupán az, hogy játékélménnyel szolgáljunk, hanem a szülő-gyermek kapcsolat ápolását is célozza. Itt a szülő együtt játszik gyermekével, közösen töltik el az időt. A játszóháznak értékközvetítő szerepe van, lehetőséget nyújt új élmények megszerzésére, szórakozásra, kreatív alkotások készítésére, ügyesség fejlesztésre, méltóképpen várni az ünnepet. A családok számára nevelést segítő, preventív minták nyújtását, tapasztalatszerzést biztosítunk. Megmutatjuk a családoknak hogyan lehet kevés költségvetésből, saját kezűleg készíteni ajándékokat, dísztárgyakat. A nap folyamán az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület segítségével gyümölcsöt, szendvicset kaptak a gyermekek. Bonyhád Város Polgármesterétől az ünnepi hangulat fokozásaként karácsonyfát kapott Szolgálatunk. Délelőtt bekopogtatott a Mikulás is hozzánk, aki minden résztvevő gyermeket mikuláscsomaggal ajándékozott meg. A program zárásaként egy helyi vállalkozó jóvoltából ruhaadományt osztottunk a rászoruló családoknak.

A programjainkon megközelítőleg 80 fő vett részt.

paprika paprika paprika paprika

2015 - Nyári játszóház

Az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület a bonyhádi Önkormányzat által a „Civil szervezetek támogatására” kiírt és elnyert pályázat keretén belül augusztus 29. napján, szombaton délelőtt nyári játszóházat rendezett a Völgységben élő hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családoknak. A játszóház témáját az iskolakezdés és iskolára való felkészülés adta. A gyerekek könyvjelzőket, ceruzatartót, használati tárgyakat alkottak, gipszformákat festettek, rajzoltak, színeztek. A délelőtt folyamán a részvevők üdítőt, szendvicset kaptak, valamint Szabó Gábor önkormányzati képviselő felajánlásának köszönhetően szőlőt és baracklekvárt vihettek haza. Nem titkolt célunk volt a szülőknek pozitív mintát mutatni az iskolaeszközök saját kézzel való elkészítésére, továbbá a szabadidő hasznos eltöltésére gyermekeikkel közösen. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazon szülőknek, akik egész évben adományaikkal támogatják szolgálatunkat. Sok iskolatáskát, iskolai felszerelést, ruhákat, játékokat kaptunk, amiket a gondozásban lévő családjainknak ki tudtunk osztani. Programunkon közel 40 fő vett részt.

paprika paprika

2015 március - Húsvéti játszóház

Az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület valamint a Bonyhádi Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata az elmúlt évekhez hasonlóan, már hagyományt teremtve ismét megrendezte Húsvéti játszóházát a Völgységben élő hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családoknak.

A játszóház számos játéklehetőséggel, foglalkoztatókkal: tojásfestéssel, ablak-ajtódísz készítéssel, színezőkkel, húsvéti díszekkel, gipszfestéssel várta az érdeklődőket, ám elsődleges célja nem csupán az, hogy játékélménnyel szolgáljon, hanem a szülő-gyermek kapcsolat ápolását is célozza. Itt a szülő együtt játszik gyermekével, közösen töltik el az időt.

A játszóháznak értékközvetítő szerepe van, lehetőséget nyújt új élmények megszerzésére, szórakozásra, kreatív alkotások készítésére, ügyesség fejlesztésre. A családok számára nevelést segítő, preventív minták nyújtását, tapasztalatszerzést biztosít a játszóház.

A nap folyamán a Máltai Szeretetszolgálat segítségével gyümölcsöt, rágcsálnivalókat, húsvéti édességeket kaptak a gyermekek.

A program zárásaként a Komló Napfény Egyesület közvetítésével ruhaadományt, játékokat osztottunk a rászoruló családoknak.

A játszóházon megközelítőleg 40 fő vett részt.

paprika paprika